perjantai 5. marraskuuta 2010

Vikaa päässä vai pipossa?

Joopa joo, tämä postaus pitää sisällään karmean totuuden toisesta SYTYCK-neuleestani. Valitan, että kuvat on vielä normaaliakin enemmän hanurista, mutta olen kipeänä enkä jaksa välittää.

SYTYCK-projektini starttasi siis Novitan Puro-baskerilla. Ensimmäinen ongelma oli siinä, että baskerin yläosasta ei tullut pyöreä. Jatkoin kuitenkin neulomista ja hetken näyttikin jo ihan hyvältä. Neuloin ihan ohjeen mukaan joustinneuleesen asti. Koska päähineestä näytti tulevan minulle ihan liian iso, vähensin silmukoita ennen joustinneuleen alkamista (en nyt tietenkään enää muista kuinka monta silmukkaa kavensin). Vähennetyillä silmukoilla sitten porskuttelin vaaditut senttimäärät joustinneuletta ja päättelin.Sitten ei muuta kun myssy päähän ja peilin eteen järkyttymään. Säästän lukijani kauhistutavilta kuvilta, joissa myssy on päässäni. En tee tätä kiltteyttäni vaan siksi, että itse on hemmetin vaikea kuvata päätään (plus että sairaana en oo hehkeimmilläni...)Ilman päätä baskeri on ihan ok-näköinen, mutta päässäni se on ihan kauhea. Jos taitan resorin kahtia niin kuin ohjeessa sanotaan, näyttää myssy epäonnistuneelta väinämöistätihatulta. Ilman resorin taittamista tekele ei ole niin hassun hatun näköinen vaan vähän oudohko nuorison sukka-päässä -malli.

Joo joo, pitäis neuloa mallitilkkuja ja blokata ja vaikka mitä. Oon kuitenkin pikku hiljaa tullut siihen johtopäätökseen, että vika ei välttämättä ookaan pipo(i)ssa vaan päässä. Kaikki pipot/baskerit/hatut näyttävät oudoilta päässäni.

Jatkan siis edelleen täydellisen päähäni rimmaavan pipomallin etsintää. Siihen asti päätäni koristavat hassut myssyt. SYTYCK-proggikseni pääsystä julkikäyttöön en uskalla vielä luvata mitään.

SYTYCK jatkuu osaltani kaulahuiviosuudella, jossa - yllätys yllätys - on siinäkin kohdattu vastoinkäymisiä. Ongelmista huolimatta nämä neuleet ovat olleet tosi hauskoja neulottavia ja olen ihan rakastunut ainaoikein-neuleeseen.

2 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Voi hitsi sä oot taas kipeenä. Meil oli muuten hulvattoman hauska tapaaminen torstaina, ajattelin ihan vaan kertoa sinua piristääkseni....Harmi ettet päässyt mukaan...! Ja sitten noista pipoista. Mulla on kans sellanen pää, johion ei hyvää pipoa oo tehtykään, eikä baskeria, eikä mitään! Et joukossa mukana ettimässä hyvää mallia! Parane pian!

Hanna kirjoitti...

Mäkin muuten näytän ihan pösilöltä tietynmallinen hattu päässä. Jos se on pyöree, niin oon pösilö. Jos se on kulmikas, niin on parempi... ehkä...