lauantai 12. maaliskuuta 2011

Sukkia & solmuja

Perussukka Ilun Handun langasta
Nykyään tunnun neulovan pelkästään sukkia. Yksi villatakki on kyllä tekeillä, mutta se alkaa olla ufoutumispisteessä. Neulon yleensä kahta erilaista sukkaa: tarvitsen aivottoman perussukan, jota voi neuloa missä vain, milloin vain ja missä mielentilassa vain.


Toiseksi tarvin sukan, jossa on jokin kiva mallineule tai muu juttu, joka vaatii huomiota tehdessä.


Tekeillä on Novitan vanhasta hyvin marinoituneesta Nallesta Evening Stockings for a Young Lady -sukat. Nämä ovat elämäni ensimmäiset neulotut polvisukat (tosin ei ihan täys polvipituus). En vielä tiedä, osaanko käyttää tällaisia. Ja vaikka aloittaessani neulomaan näitä vannoin noudattavani ohjetta, niin olen taas sortunut sooloilemaan. Kaikille neuleilleni tuntuu olevan yhteistä se, että harvoin onnistun noudattamaan annettua ohjetta ilman, että päädyn tekemään omia sovelluksiani. Joskus teen niin tarkoituksella, joskus vahingossa.


Kudontapuolellakin tapahtuu. Sain kutomani huovan kotiin ja ryhdyin ihme kyllä heti viimeistelytöihin. Huopaan täytyy tehdä ihan älytön määrä solmuja, jotta se ei alkaisi purkautumaan. Sain niskani ihan jumiin solmuja tehdessäni ja perjantaina kärsin ihan karseasta päänsärystä. Tänään on taas elämä voittanut ja kävin parvekkeella "parturoimassa" hapsuja. Molempien päiden hapsuja on vaikea saada samanmittaiseksi ja tässä meinasi käydä kuin lapsena barbin parturoimisessa. Tasaista jälkeä yrittäessä barbista tuli kalju. Onneksi huovassa on sentään vielä hapsut jäljellä. Vielä pitäisi ehkä tehdä yksi solmukierros, sillä ajattelin solmia hapsut pieniin ryhmiin.


Lankavarastojeni suuruutta olen taas huokaillut. Puhetta on nimittäin ollut langanhamstrausmatkasta Tallinnaan. Viime reissun langoista on valmistunut yksi pipo. Noin kilo ja kuusisataa grammaa Tallinnan tuliaisia odottaa yhä neulojaansa. Syytän määrästä sitä, että en enää saa neulotuksi villapaitoja, ja toin viimeksi kilon lankaa villapaitaa/takkia varten. Seuraavaa reissua silmällä pitäen itselleni muistiin: älä osta lankoja villapitoihin...

1 kommentti:

Virpi kirjoitti...

Onpas ihana tuo huopa! Tässä alkaa itselläkin tehdä mieli kangaspuiden ääreen! Mulla on kans aina menossa yks aivoton perustyö, täl kertaa se Kimmon neule, joka onkin valmistunut ilahduttavan vauhdikkaasti kun istion taas eilen koko päivän luennolla. Ilman näitä tapaamisia ja luentoja se ei olis koskaan valmistunutkaan. Mutta muuten on startiitti pahasti pukannut uutta työtä alkuun. Mulla on nyt neljä neuletta samaan aikaan kesken ja yks niistä on ufo kolmen vuoden takaa...